Переяслав-Хмельницька районна рада — У Переяславі нарешті відкрили центр МРТ. Пацієнтів записуватимуть з 5 березня
Четвер, 05 березня 2020 08:21

У Переяславі нарешті відкрили центр МРТ. Пацієнтів записуватимуть з 5 березня

Сьогодні у Переяславі офіційно відкрили філіал київського Діагностичного центру МРТ. Його облаштували у приміщенні на першому поверсі терапевтичного корпусу ЦРЛ. Надавачі послуги орендують у лікарні два кабінети для своєї роботи, де за власний кошт зробили капітальний ремонт.

Це дуже важлива подія, на яку очікували і жителі Переяславщини, і лікарі, і керівники району та міста як засновки комунального закладу, — сказав голова районної ради Петро Качкалда на відкритті. — Така партнерська співпраця приватного бізнесу, медиків і влади піде на користь нашим жителям і не тільки, бо за послугами до цього центру звертатимуться й сусіди. Головне, що такі важливі обстеження людям стали доступнішими, а для лікарів це буде велика підмога для швидкого й точного діагностування та успішного лікування пацієнтів.

До цього дня власники готувалися близько двох місяців. Як зазначає генеральний директор підприємства Олександр Мороз (61 рік), ремонт приміщення не було найскладнішим у цьому процесі. Налаштування і запуск діагностичного обладнання вони здійснили понад місяць тому, і воно досі простоювало у повній робочій готовності — чекали на підтвердження з міністерства охорони здоров’я про розширення їхньої ліцензійної практики. Адже основний центр вони мають у Києві, який там працює з 2008 року.

— На жаль, ми досі на місці не знайшли лікаря, який би кваліфіковано «читав» матеріали обстеження і надавав висновок з результатами по кожній з доступних у нас процедур обстеження, — зауважує Олександр Мороз. — Тож на перших порах результати направлятимуть в головний центр у Київ, де маємо п’ятьох кваліфікованих лікарів. Їхні висновки в Переяслав надходитимуть наступного дня. В екстрених ситуаціях спрацьовуватимемо оперативніше. У будь-якому разі з часом, залежно від попиту, ми вдосконалимо обслуговування, аби пацієнти отримували максимально якісний і швидкий результат.

Наразі в Переяславі доступними будуть сім видів обстежень різних ділянок. Ціни, за словами власників центру, такі ж як і в столичному центрі. А там, запевняють, вони нижчі ніж в інших подібних закладах Києва, яких там близько сотні.

Зауважимо, що в області МРТ-діагностика є лише в Білій Церкві, Броварах, встановлюється у Борисполі. Найближче від нас є також у Черкасах.

У Переяславі вже від сьогодні в центрі МРТ почнуть записувати пацієнтів на обстеження.