Переяслав-Хмельницька районна рада — Бюджетна сесія тривала півгодини і стала найкоротшою за весь рік
П'ятниця, 28 грудня 2018 08:34

Бюджетна сесія тривала півгодини і стала найкоротшою за весь рік

Остання сесія районної ради в нинішньому році відбулася 21 грудня. На неї прибуло 27 депутатів із 34 загальної кількості. Засідання проводив заступник голови районної ради Іван Бугаєнко, оскільки голова ради Петро Качкалда на той час офіційно перебував у відпустці. Проте на сесію прийшов. В її роботі також брав участь голова РДА Юрій Клименко.

Сесія стала однією з найважливіших – затверджувався районний бюджет на 2019 рік. У порядку денному також було питання про внесення змін до бюджету нинішнього року – йшлося про додаткове надходження державної субвенції на погашення заборгованості з відшкодування пільг і субсидій; дотації обласного бюджету на виконання державних програм соціального захисту (пільги чорнобильцям, «доступні ліки», інклюзивна освіта) тощо. З цих питань доповідала Віра Куделя, начальник управління фінансів РДА, співдоповідач – Сергій Шаменко, голова бюджетної комісії райради.

Депутат Юрій Бобровнік запитував, чи передбачені в кошторисі видатків районного бюджету премії вчителям, лікарям і забезпечення виконання ухваленої районної програми місцевих стимулів для медпрацівників.

– Видатки на заробітну плату з нарахуваннями працівників бюджетної сфери фінансуються за рахунок цільової державної субвенції, але це стосується тільки педагогів, – нагадала Віра Василівна. – Зарплата інших працівників шкіл, вихователів дитсадків, оплата енергоносіїв забезпечуються коштами районного бюджету та обласної додаткової дотації. У запланованих асигнуваннях на наступний рік їх не вистачає на чотири місяці. На кінець цього року вчителям і вихователям віддали повністю всі кошти на зарплату та премію.

Для лікарів ЦРЛ дефіцит бюджетної субвенції складає суму двомісячної зарплати. Медики Центру первинної меддопомоги отримуватимуть зарплату від держави через національну службу здоров’я, але витрати на енергоносії покриватимуться з місцевого бюджету. Взагалі ж, як і кожного року, за квартальними підсумками будемо аналізувати наші надходження, фінансові можливості і коригувати бюджет щодо необхідних видатків. Медицину підтримуватимемо ще й через прийняті програми.

Загалом розгляд бюджетних питань пройшов порівняно швидко. Сесія схвалила зміни, а після нетривалого обговорення і з урахуванням пропозицій комісії затвердили райбюджет-2019 – за нього проголосували 23 депутати.

У кінці сесії Юрій Клименко зауважив, що нинішнього разу це була найкоротша сесія року, яка тривала всього 32 хвилини. А Петро Качкалда, подякувавши депутатам за плідну роботу упродовж року, привітав їх із прийдешніми святами та вручив Грамоту Верховної Ради України Іван Бугаєнку.

Валентина БАТРАК