Переяслав-Хмельницька районна рада — Переяславська лікарня очікує вищого статусу в госпітальному окрузі
Понеділок, 18 грудня 2017 13:30

Переяславська лікарня очікує вищого статусу в госпітальному окрузі

Засідання ради Лівобережного госпітального округу Київської області  відбулося 15 грудня в приміщенні Переяслав-Хмельницької ЦРЛ. Її представники проводять робочі зустрічі по черзі в кожному районі, що входить до складу округу.

Нині головним питанням засідання була презентація нашої лікарні – її оснащення, потужності (кількість ліжок) нинішні та потенційні, кадровий склад. Про це з використанням відео-слайдів розповідала колегам завідувачка поліклініки Лідія Стефанська. Все це мало ще раз підтвердити, що переяславська лікарня має всі ресурси, щоб отримати статус лікарні інтенсивного лікування (ЛІЛ) І рівня.

– Ми від імені госпітальної ради вже подали відповідне  письмове звернення до управління охорони здоров’я КОДА з тим, щоб вашу лікарню внесли до структури нашого госпітального округу, – зазначив Валентин Багнюк, голова ради, головний лікар Броварської ЦРЛ.  – Передусім є така необхідність – створити належні умови і забезпечити доступність меддопомоги відповідного рівня для жителів цього краю. на сьогодні в структурі Лівобережного госпітального округ  Броварська ЦРЛ є ЛІЛ ІІ рівня, Яготинська та Бориспільська лікарні – ЛІЛИ І рівня. та до них жителям особливо сіл з боку Черкащини буде далеко. Тому клопочемо про такий статус і для вашої лікарні, – зазначив голова ради у коментарі “Віснику”.