Переяслав-Хмельницька районна рада — У новій об’єднанні громаді поділили депутатські “портфелі”
Вівторок, 14 листопада 2017 06:32

У новій об’єднанні громаді поділили депутатські “портфелі”

Перша на Переяславщині (Київська обл) Дівичківська об’єднана територіальна громада (ОТГ) розпочала самостійну роботу. 9 листопада відбулася перша установча сесія.  Зібрання проходило в актовому залі місцевої школи, оскільки в селі на сьогодні це єдине приміщення, яке обігрівається і може вмістити стільки людей.

– Двоповерхова адмінбудівля в центрі села, де зараз сільська рада, як з’ясувалося, громаді повністю не належить, – пояснює Тимофій Девко, новообраний Дівичківський сілський голова. –  Частина їїу приватній власності, тож будемо вивчати умови спільного користування, бо там є проблеми з опаленням. Для розміщення адміністрації нашої громади, можливо, якихось і служб, ймовірніше реконструюємо приміщення колишнього дитсадка.

За пропозицією голови секретарем ради одноголосно обрали Ніну Степову, яка досі працювала секретарем Стовп’язької сільської ради.

Депутати ухвалили положення про постійні комісії Дівичківської сільської ради і затвердили п’ять комісії, їх персональний склад та голів. Комісію з питань бюджету та фінансів очолив Олексій Роман, земельних відносин та будівництва – Володимир Видолоб, житлово-комунального господарства – Олександр Слюсар, з питань законності, депутатської діяльності і регламенту – Іван Матюк, охорони здоров’я, освіти і культури – Ольга Штефан.

На першому ж засідання депутати новоутвореної ради ухвалили рішення про реорганізацію Дівичківської сільської ради шляхом об’єднання та припинення повноважень як юридичної особи Ковалинської, Єрковецької та Стовп’язької сільських рад у результаті їх приєднання до Дівичківської.

Згідно з законодавством, доки в новоствореній об’єднаній громаді призначать та проведуть вибори старост сіл, окрім центральної садиби (Дівички), їхні обов’язки виконуватимуть досі діючі сільські голови Катерина Кондратенко (Єрковці) та Сергій Андрієвський (Ковалин), а в Стовп’ягах на це уповноважили землевпорядника Вадима Видолоба.

Реорганізація означає, що віднині Дівичківська сільська рада є правонаступником усіх активів, рухомого і нерухомого майна всіх сіл, які з нею об’єдналися. Відтак головним розпорядником коштів усіх сільських бюджетів громади є дівичківський сільський голова на підставі доручень з правом підпису платіжних документів, а також за підписом бухгалтерів відповідних сільських рад.

На сесії погодили створення та персональний склад спеціальної комісії, яка займеться інвентаризацією комунального майна, виявленням безгосподарських об’єктів.

– Маємо проблемні місток та дорогу до військового містечка, – коментує голова, – “нічийну” електропідстанція там же, інші об’єкти в різних селах громади, за які ніхто не відповідає. Ми це облікуємо, заберемо на свій баланс і щось відремонтуємо та будемо користуватися, щось продамо, але все воно законно стане майном громади.

Валентина БАТРАК