Переяслав-Хмельницька районна рада — На Переяславщині вшанували загиблих у роки Другої світової війни
Четвер, 22 червня 2017 11:24

На Переяславщині вшанували загиблих у роки Другої світової війни

Сьогодні, 22 червня, в Переяславі, як і у всіх містах України були приспущені державні прапори в честь пам’яті жертв, які загинули в роки другої світової війни. 76 років тому розпочалась найкривавіша в історії України війна. Вона принесла українцям незліченні жертви і страждання, масовий терор, смерть та руйнування. Гірка доля не оминула жодну українську родину, війна забрала життя кожного п’ятого українця.

В залі засідань районної ради відбувся мітинг-реквієм присвячений Дню скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Мітинг розпочався хвилиною мовчання. Розповідаючи про своє бачення та ставлення до тих далеких подій голова РДА Андрій Пряхін зокрема зазначив:

– Війна це кінцева точка дій безвідповідальних політиків. Це ми бачили в 1941 році, це ми бачимо і нині в діях російських політиків. Ми як ніколи маємо бути згуртованими, і лише за таких умов зможемо відстояти свою незалежність, і дати гідну відсіч агресору.

Завідувачка архівним відділом Олена Розовик розповіла про втрати, які понесла Київщина за роки другої світової війни. Голова районної ради Петро Качкалда закликав ніколи не забувати історію, аби не допустити її повторення.

Учасники заходу разом із керівництвом міста поклали квіти до братської могили в центральному парку та до пам’ятного знаку воїнам-афганцям.

Інф. “ВП”